Områdeinstitutionen Dildhaven
Hverdag på Dildhaven
Opdateret den 27. januar 2010

En dag på Dildhaven er aldrig ens. Vi er mange der indgår i denne hverdag og vores børn og unge reagerer forskelligt på de ting de møder i livet. Det er udfordringen - og den tager vi på os.

Vi har et stort hus og her bor mange børn og unge. Her er masser af gejst og godt humør, også selvom enkelte har en dårlig dag og er kede af det.

Vi arbejder på at få skabt en hverdag der er forudsigelig og hvor rutinerne er kendte. Det er vigtigt at vores børn og unge på denne måde bliver trygge og ved hvad vi forventer af dem.

En dag kunne se sådan ud:
En hverdag her begynder om morgenen kl. 7, hvor alle står op. Nogle skal i skole og møder tidligt, andre skal på arbejde og møder måske lidt senere. Nogle vågner selv. Andre skal vækkes af den pædagog der har sovet her om natten.

Der er dækket op til morgenmad og mange giver sig tid til at sætte sig. Enkelte får en bolle i hånden og skynder sig af sted. Det er også her den kommende dag lige løbes igennem. Hvad skal der ske i løbet af dagen?

Så bliver der stille på Dildhaven. De fleste er taget af sted. Måske er der et barn eller en ung hjemme fordi man har fri, eller er syg.

Om eftermiddagen begynder alle så småt at komme hjem igen. Nogle kommer direkte fra skolen, andre kommer lidt senere fra deres daginstitution. Der sættes en kop the på bordet og vi får fortalt hinanden hvad der er sket i løbet af dagen.
Herefter er der tid til en masse forskellige ting. Venner på besøg, eller omvendt. Ned til fodboldtræning. Se TV. i stuen. Være på sit værelse og slappe af. Eller en tur i byen med sin pædagog og ordne forskellige ting. Det kunne f.eks. være at købe tøj.

Sidst på eftermiddagen begynder vi at gøre klar til madlavningen. Det er pædagogen der står for det, men vi forventer at specielt de unge på skift hjælper til (det er godt at lære når man skal klare sig selv senere i livet).

Der er aftensmad omkring kl. 18. Hver afdeling spiser for sig selv. Vi er som regel mange om bordet og også her går snakken - også om hvad der skal ske i løbet af aftenen. Vi forventer at alle er med til spisningen, med mindre der laves aftaler om noget andet. Det kunne f.eks. være at barnet eller den unge spiser hos sin familie, eller hos en ven.

Aftenen nærmer sig og igen laves der aftaler for hvad der skal ske. Der bliver kigget i skoletaskerne og måske lavet lektier. Der bliver tændt for TV., sat vand over til en kop the, eller vi tager en tur ud af huset.

Aftenen er også sengetid og tiden er afhængig af barnets eller den unges alder. Barnet skal måske i bad og puttes med en historie. Andre er for gamle til dette og har brug for en snak.

Alle skal være hjemme senest kl. 22.45 på hverdage og kl. 23.45 på fredag og lørdage. Og så skal her være ro. Det betyder at man er på sit værelse og at man opfører sig dæmpet. Pædagogen siger godnat og går selv til ro. Hun skal jo være frisk til at vække alle kl. 7 næste morgen.
Gå til kommunens hjemmeside
Vis kort
Områdeinstitutionen Dildhaven | Dildhaven 27 | 2730 Herlev  | 44942266  | dildhaven@herlev.dk
Gør denne side til din startside